Sanal Bilgin

3600 Ek Gösterge Nedir? Kimleri Kapsar?

3600 ek gösterge yasasının ne zaman çıkacağı, memur ve memur emeklileri tarafından merak ediliyor. Yeni yıla sayılı günler kala, vatandaşlar 2022 yılında maaşlara uygulanacak zamları, iyileştirmeleri ve ikramiyeleri merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge yasası için yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini duyurmuştu. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge nedir? Ek gösterge ile ilgili merak edilen her şey yazımızda.

3600 Ek Gösterge Nedir?

Memurların aylık maaşı, emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde ek göstergeler önemli rol oynamaktadır. Daha yüksek ek göstergeler, daha yüksek emekli maaşları ve ikramiyeler anlamına gelir. Bu nedenle memurlar, unvanlarının birinci kademe pozisyonları için belirlenen ek gösterge rakamınınım daha yüksek belirlenmesini istemektedirler.

Ek gösterge puanının aylık katsayısı, ek gösterge maaşı olarak hesaplanır. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2500 olan bir memurdan emeklilik durumunda daha fazla maaş ve daha fazla emekli ikramiyesi alma şansı yakalıyor.

3600 Ek Gösterge Nedir? Kimleri Kapsar?
3600 Ek Gösterge Nedir? Kimleri Kapsar?

3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsar?

3600 ek gösterge, polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşire olmak üzere 4 meslek grubunu kapsamaktadır. Yaklaşık 1,6 milyon memuru ilgilendiren gösterge ile ilgili hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte hem memur maaşları hem emekli maaşları hem de emeklilerin ikramiyelerinde artış gerçekleşecek.

Yapılan hesaplamalar sonucunda, 3600 ek gösterge ile birlikte, yukarıda belirtilen 4 meslek grubunun maaşlarında brüt 107 TL, emekli maaşlarında 820 TL ve emekli ikramiyelerinde ise 24 bin 600 lira artış gerçekleşecek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. hesap oluşturamıyorum. sürekli tekrar tekrar kullanıcı adı soruluyor. yardımcı olursanız sevinirim. tşkler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu