Yurtdışında çalışmak
Trend

Fransa Havalimanları İş Başvurusu ve Formu 2024

Fransa Havalimanları İş Başvurusu ve Formu

Fransa Havalimanı iş başvurusu ve  formu ‘nu doldurmadan önce bilgilendirmeleri okumanız tavsiye edilir.Fransa’da 473 tane havalimanı bulunmaktadır. Bu havalimanlarında binlerce istihdam sağlanan personel mevcut olmaktadır. Havalimanlarında birçok iş kategorisi bulunur. Her kategoriye ayrı ayrı kişiler yetkilendirilir. Bazı durumlarda ise iş imkanı sağlanacak kişi veya kişiler bulunamama durumu olabilir. Bu gibi sorunlar karşısında ülkeler yurtdışından istihdam edilmek üzere iş başvuru formu yayınlar. Fransa Havalimanı iş başvuru formu da personel ihtiyacı olan havalimanı tarafından yayınlanmaktadır. Aynı zamanda iş ihtiyacı olan kişiler de bu doğrultuda ilanları takip ederek başvuru yapabilirler.

Fransa havalimanları iş basvurusu ve formu
Fransa havalimanları iş basvurusu ve formu

Fransa’da İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa oldukça gelişmiş olan her yıl milyonlarca turist ağırlayan, birçok alanda olduğu gibi iş alanında da genişleyen bir ülke olarak bilinir. Avrupa ülkelerinin genel sorunu olan genç nüfus azlığı etkisi Fransa’da  daha fazla hissedilir durumdadır. Fransa’da genç nüfus oranının düşük olmasından dolayı çoğunlukla yabancı iş gücü ihtiyacı duyulmaktadır. Genç nüfus oranı %19 civarlarında olduğu ülkede insanların eğitim düzeyi de hayli yüksek olmaktadır. Bu durum sonucunda yabancı genç iş gücü ihtiyaç süreklilik arz eder. Her yıl binlerce genç Fransa’ya çalıştırılmak için göç etmek ister. Fransa’da iş bulmak isteyen ve Fransa’da çalışma vizesi alan her birey Fransa’nın iş ve işçi bulma kurumu olan Pôle Emploi’ye başvuru yapabilir.

Fransa’da birçok firma Pôle Empoi vasıtası ile işçi bulur. Aynı zamanda Fransa’daki Türklerin yoğunluklu olarak yaşadığı şehir olan Strasbourg ve buraya sadece 7 km uzaklıkta olan Alman kenti Kehl arasında ortak bir işçi bulma kurumuda faaliyet gösterir. Alman kentinde bulunan bu kurum her iki şehirde yaşayan bireyler ya da göçmen vizesine sahip kişiler başvuru yapabilmektedir. Bunun yanında Türkiye’den yapılacak başvurular için İŞKUR’a yurtdışı çalışma kaydı yapılabilmektedir. İŞKUR’a bu nedenle başvuru yapan kişilerde aranan nitelikler okur yazar olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, yurtdışı çıkışı engelleyici herhangi bir sebebi olmamak ve halen yurtdışında bir işte çalışıyor olmama durumlarıdır. 2018 yılı Ocak-Temmuz dönemlerinde İŞKUR aracılığı ile toplam 12851 kişi çeşitli ülkelere gönderilmiştir.

Fransa Çalışma Ücretleri Nasıldır?

Fransa asgari ücreti, Avrupa ülkelerindeki en yüksek ücretlerden biridir 2021 yılında Fransa’da bulunan işçiler saatte en az ortalama 10,25 € kazanmaktadır. Fransa’da asgari ücret, yaş ya da deneyim durumlarına bakılmadan tüm çalışan yetişkinler için geçerli olmaktadır. Fransa’daki bazı endüstri, sendika ve işverenler arasında toplu sözleşmelere dayalı olarak daha yüksek ücret belirleyebilir. Fransa’da farklı sektörlerde iş fırsatları olsa da, bazı sektörleri diğerlerinden çok daha yüksek ücret kazanır. Fransa’da en yüksek ücret, IT yöneticisi, üst düzey yönetici, satış müdürü, bölge müdürü, muhasebeci, havalimanı çalışanları ve proje yöneticileri kazanır. Fransızca dilini akıcı bir biçimde konuşabilmek yardımcı olsa da İngilizce dilini ana dil olarak konuşmak, Fransa’da daha yüksek ücret kazanmaya yardımcı olabilmektedir.

Fransa Çalışma İzni

İş toplantısı ya da bir konferanslara katılmak gibi kısa süreli, proje bazlı işler için Schengen vizesi elde edilirken; uzun süre (3 aydan fazla) çalışmak için Fransa’da bulunacak kişilerin çalışma iznine sahip olması gerekir. Fransa ülkede istihdam sağlamak için çalışma izni verir, fakat başvuru sahibi kendisine istihdam sağlayacak olan işin kapsamı ve süresini belirten iş sözleşmesine sahip olması gerekir. Avrupa Birliği Avrupa Ekonomi Birliği ve İsviçre vatandaşları çalışma izni prosedürlerinden muaf tutulmuştur. Her meslek ve mesleki yeterliliği için formalite farklılık gösterir.

İlk olarak Fransa’ya çalışmak veya ticari faaliyette bulunabilmek için giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Fransa Temsilciliğine Fransa’da gerçekleştirecek olan faaliyetin kamu güvenliğine uygun olduğunu ve Fransa’da çalışacağı iş ile kendisine refakatçi olarak gelen kişi ya da kişilerin geçimini karşılayabileceğini kanıtlamak zorundadır. Daha sonra çalışma izni verilebilmesi için hem kendisi hem de Fransa’da kendisini istihdam edebilecek işverenin birtakım resmi yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekir. Fransa dışında bulunmuş olan bir işveren tarafından geçici şekilde görevlendirilen çalışan, maaş aldığı yabancı şirket içerisinde en az 3 aylık bir iş sözleşmesine sahip olmalıdır. Aylık aldığı brüt ücret en az SMIC’in 1,5 katına eşit olmak zorundadır. Bu durumlarda yıllık oturum iznine sahip olma hakkı elde eden çalışanlar, 3 yıllık oturum iznine başvuru yapabilir.

KUVEYT’DE ÇALIŞMAK 

POLONYA’DA ÇALIŞMAK

İlgili Makaleler


24 Yorum

  1. Aşçı başıyım dünya mutfağı 20 yıllık tecrubem var yemek sektörune ve yöneticiliğe hakimim

  2. Işmakinasi operatör belgem var ülke farketmez yurtdişinda çalışmak istiyorum işmskinasi da yağcı olarak

  3. Merhaba 30 yaşındayım 12 senedir kamyon şoförlüğü yapıyorum yurt dışında iş arıyorum Türkiye’de yaşamak istemiyorum

  4. Merhaba Benin ismim Baky elimde hersey yaparım isle inşad işdik isle ara arava is hersey abilarym ve ablalarym

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu