Yerleşme Kanaması Nedir?
Yerleşme kanaması nedir , diğer adıyla İmplantasyon kanaması; hamilelik döneminde görülen ve embriyonun rahim içerisine tutunduğu ilk günlerde görülen kanama çeşididir.
Neler Var?
Yerleşme Kanaması Nedir?
Yerleşme kanaması nedir , diğer adıyla İmplantasyon kanaması; hamilelik döneminde görülen ve embriyonun rahim içerisine tutunduğu ilk günlerde görülen kanama çeşididir. İmplantasyon ya da üstüne görme şeklinde ifade edilen bu kanama adet kanamasıyla karıştırılmamalıdır.
Gebelik döneminin ilk işareti olarak görülmesinin yanı sıra embriyonun tutunmasıyla oluşur. Gebelik döneminde görülen yerleşme kanaması normal bir kanama olarak kabul edilir ve her kadında görülmez. Yerleşme kanaması yaşayan kadın sayısı, üçte bir orandadır. Ayrıca İmplantasyon kanaması tedavi ve ilaç gerektirmez.
Döllenme olayından kısa bir süre sonra görülen bu kanam hamileliğin başlangıcı olarak kabul edilir ve endişe yaratılması gereken bir durum değildir. Yerleşme kanaması görülmesi halinde adet kanamasıyla karıştırılmaması amacıyla mutlaka test yapılarak gebelik kesinlik kazanmalıdır.
Yerleşme Kanaması Ne Zaman Görülür?
Yerleşme kanamasıdöllenme oluşmasından kısa bir süre sonra görülür. Bu kanama, yoğun olmamakla birlikte açık renklidir. Ağrı ya da sancı oluşturmadan üstüne görme olarak adlandırılan yerleşme kanaması adet döneminden 2-5 gün öncesinde görülür.
Kısa süreli, az miktarda, ağrı ya da acı hissi oluşmadan ortaya çıkar. Kimi zaman hamileliğin ilk başladığı 10 ila 15 gün arasında da İmplantasyon kanaması görülür. Ancak her hamilelikte yerleşme kanaması görülmez.
Gebelikte Yerleşme Kanaması Hangi Renk Olur?
Embriyonun rahme tutunması sırasında gerçekleşen yerleşme kanaması soluk pembe ya da kahverengi olarak görülür. Adet kanamasının rengi canlı kırmızı olmasından dolayı yerleşme kanaması adet kanamasıyla karıştırılmamalıdır.
Koyu bir kıvamı olup endişe yaratacak bir durum değildir. Lekelenme şeklinde açık pembe olarak görülen yerleşme kanaması bazı kişilerde koyu kahverengi olarak da görülebilir.
İmplantasyon Kanaması Ne Kadar Gelir?
Adet kanaması ya da diğer kanamalardan farklı olarak yoğun bir kıvamı olan yerleşme kanaması az miktarda lekelenme şeklinde görülen kanamalardır. Akıntıya benzeyen kanama yoğun bir kıvamı olur ama yoğun miktarda görülmez. Kişiden kişiye değişiklik gösteren yerleşme kanaması eğer planlı bir gebelik söz konusu değilse mutlaka bir test yaptırılarak gebelik için netlik kazandırılması gereklidir.
Yerleşme Kanaması Ne Zaman Başlar?
Sperm ve yumurtanın döllenmesiyle başlayan gebelik sürecinde hamileliğin belirtisi olarak yerleşme kanaması görülebilir. Her kadında görülmeyen bu kanama endişe edilmesi gereken bir durum olmayıp embriyonun rahme tutunmasıyla gerçekleşir.
Kısa süreli olarak görülen implantasyon kanaması erken hamilelik döneminde gözlemlenen bir durumdur.Oldukça kısa süren bu kanama çeşidi adet kanamasıyla karıştırılmaması için mutlaka bir hekimden randevu alınarak test yapılması önerilir.
Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?
Belirli zamanlarda görülen yerleşme kanamaları embriyonun rahme tutunduğu erken hamilelik dönemlerinde görülen bir kanamadır. Her kadında görülmesi gerekmeyen bu kanama kişiden kişiye değişiklik gösterirken birkaç gün içinde kendiliğinde kesilir.
Lekelenme şeklinde olmasından dolayı bazen fark edilmeden kesilmesi de söz konusu olabilir. Bazı kadınlarda birkaç saat bazı kadınlarda birkaç gün olarak süren lekelenme tarzı açık renk kanamalar oldukça normal yerleşme kanamalarıdır.
Yerleşme Kanaması ile Adet Kanamasının Farkları
- İmplantasyon kanaması ile adet kanamasını birbirinden ayırt etmek oldukça kolaydır. İki kanama arasındaki belli başlı birkaç farkın bilinmesi; bu iki kanamayı birbirinden ayırmanız için yardımcı olabilir.
- Yerleşme kanaması, damla şeklinde adet kanamasına göre çok daha az miktarda görülür.
- Yerleşme kanamasının sürekliliği yoktur. Adet kanaması 8 gün kadar sürerken yerleşme kanaması 2 günde sona erebilir.
- İmplantasyon kanaması, adet kanaması kadar sancılı ve ağrılı yaşanmaz.
- İmplantasyon kanamasının rengi adet kanamasına göre daha pembemsi bir yapıdadır.
- Adet kanamasının yoğunluğu İmplantasyon kanamasına göre biraz daha fazladır, ayrıca yerleşme kanamasında pıhtılanma olmaz.
Hamilelikte Cinsellik Nasıl Olur
Sağlıklı Beslenmenin Şartları
Çocuklarda Kabakulak Belirtileri
Kirazın Sağlığa Faydaları
10 Karlı İş Fikri