ErkekListeCafe

Erkek Memesi Ne İşe Yarar, Niye Var?

Kadınların erkekler hakkında en çok merak ettiği konulardan biri olan erkek memesi ne işe yarar? Veya erkeklerin memesi niye var? Gibi soruların cevabı, aslında erkeklerinde merak ettikleri konular arasında yer alıyor.

Kadın memesi süt verip insanlığın varlığının devam edebilmesi için bir vesile iken, erkeklerde bu durum çok daha farklıdır. Çünkü erkek memesinin süt verme gibi görevi bulunmuyor.

Her ne kadar estetik açıdan güzel dursa da işlev açısından görünürde herhangi bir fonksiyonu olmuyor. Erkeklerin memesi neye yarar gibi merak edilen bu ilginç soruya, bilimsel açıklamalar ile cevap vermeye çalıştık.

İşte Erkek Memesi Ne İşe Yarar? Sorusuna Cevaplar

Kadınlar tarafından cevabı merak edilen bu soru, erkeklerinde kendileri hakkında sordukları ilginç sorular arasında yer alıyor. Sahi bunu hiç düşündünüz mü? Kadın memesi gibi süt verici bir özelliği olmamasına rağmen erkeğin memesi neye yarar? Siz düşündünüz mü bilmiyoruz ama, Google aramalarına bakıldığında binlerce insanın bunu düşündüğünü gördük.

Yapılan bilimsel araştırmalar, hayvanlar üzerinden gerçekleşmiş olsa da erkek hayvanların fizyolojik olarak süt üretmelerinin mümkün olduğunu gösterdi. Buna rağmen erkeklerin süt vermesi, sadece yarasalar ve bazı keçiler dışında, hiçbir memeli hayvan veya insanda görülmemektedir. Tüm memeli canlılarda erkek veya dişi fark etmeksizin, süt bezleri bulunuyor. Ancak erkeklerin süt bezlerinin işlevsiz ve gelişmemiş olması, süt vermelerini engellemektedir.

Süt Vermez Ama; Erkek Memesi Ne İşe Yarar?

Erkek memesi ne işe yarar? Sorusuna cevap verirken, bilimsel gerçeklikten uzak kalmamak sorunun net bir cevaba ulaşması için önemlidir. Erkeklerin meme uçlarının, fiziksel olarak herhangi bir işlevi bulunmuyor. Erkeklerin neden memesi var? Meme ucu ne işe yarar? Gibi sorulara bu anlamda doğrudan bir cevap yerine, daha çok bilimsel verileri dikkate almak gerekir.

Meme uçlarının olmasındaki en temel sebep, hamilelik döneminde anne karnındaki bebeğin oluşumu ile alakalıdır. Kromozomlara dayalı olan nedenler, henüz bebek gelişirken meme ucunun şekillenmesine neden olmaktadır. Bunun için, şu denilebilir;

Hayat Dişi Olarak mı Başlıyor? Oluşumda Cinsiyet Farkı Nedir?

İnsan anne karnında ilk oluşuma başladığında, herhangi bir cinsiyet ayrımı bulunmuyor. Bu yüzden anne karnında bebeğin cinsiyeti belirli bir süre sonra belli oluyor. İnsan 23 çift kromozom taşımakta ve bunların 22 tanesi, kadın ve erkek üzerinde aynıdır. Sadece 1 tanesi, cinsiyet farklılığını belirlemektedir.

Henüz anne karnında embriyo aşamasında olan bir insan babasından ve annesinden birer X kromozomu almışsa kız bebeği oluyor. Ancak babadan Y kromozomu anneden ise X kromozomu alınmışsa, bebek erkek olarak dünyaya geliyor.

Bebeğin anne ve babasından aldığı cinsiyetin belirlenmesinde rol oynayan 23. Kromozom, bebeğin cinsiyetini belirlemektedir. Daha sonra vücut bu sinyaller ile bebeğin cinsiyetine göre oluşumunu tamamlamasına yardımcı oluyor. Erkek organ gelişimleri de bu sinyallere göre oluşuyor.

Erkek memesi de bu oluşumdan önce tamamlanmış olduğundan, sonraki hormonal değişimler bebeğin erkek olması durumunda memenin büyümesini engelliyor. Kız bebek belirtileri ise farklı hormonsal değişiklere neden oluyor. Nihayetinde ergenliğe girene kadar, kız çocukları ve erkeklerin göğüslerinde belirgin bir farklılık görülmüyor. Ergenliğe girmeyle başlayan yeni hormonsal değişiklikler, kız çocuklarında meme oluşumunu farklılaştırıyor.

Erkeklerin Bebek Üzerinde Çiftleşmekten Başka Katkısı Bulunmuyor

Bilimsel olarak bakıldığında erkeklerin memesi veya diğer fizyolojik özelliklerinin, çocuklara çiftleşme dışında bir katkılarının olmadığını gösteriyor. Çiftleşmeden sonra yaşanan döllenme sonrasında, bebeğin gelişimi sadece anne vücuduna bağlı kalıyor. Doğum sonrasında ise yine bebeğin en büyük ihtiyacı olan anne sütü, yine ancak anneden elde edilebilecek en önemli besin kaynağı olarak öne çıkmaktadır.

Erkeklerin memesi ne işe yarar, niye var? Ve bunun benzeri sorulara verilecek cevaplar bu şekilde şekilleniyor. Yani aslında herhangi bir önemli etkisi bulunmayıp, sadece hormonsal olaylara bağlı olarak gerçekleşen bir durum olarak görülüyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Erkek memesinin ne işe yaradığı ve neden var olduğu hakkında bilimsel bir açıklama olmuş. İlginç olduğu kadar önemli olmasa da merak edilen bu konuya değindiğiniz ve mantıklı cevaplar verdiğiniz için teşekkürler.

  2. Bilimsel bir yaklaşım sergilediğiniz için teşekkür ederim. Erkeklerin memesi süt vermez evet ama estetik açıdan olması gerekiyor 🙂 acaba alıştığımız için mi öyle geliyor bilmiyorum ama öyle işte :-p

  3. farklı ve ilginç bir yaklaşım olmuş. Galiba sarı mikrofon sormuştu bunu. Bilimsel açıklamasının olması daha güzel bir cevap aslında öğrenmiş olduk insanın oluşumunu

  4. Aydınlatıcı bir metin olmuş normalde böyle bir soru sorsalar apışıp kalır ve komik bulurdum ancak bilimsel açıdan bakıldığında farklı bir sonuç çıkıyormuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu