Genel
Trend

SEO Nedir, En Önemli SEO Kuralları Neler?

SEO web sitesi sahiplerinin sıklıkla duyduğu ancak birçoğunun hiç bilmediği veya kısmen bildiği kavramlardan biridir.

SEO Nedir, En Önemli SEO Kuralları Neler?

SEO web sitesi sahiplerinin sıklıkla duyduğu ancak birçoğunun hiç bilmediği veya kısmen bildiği kavramlardan biridir. Oysaki SEO’nun web siteleri için hayati birçok önemi bulunuyor. SEO nedir, sorusunun cevabını bilmek kadar en önemli SEO kuralları hakkında da bilgi sahibi olmak önemlidir.

SEO Nedir?

Birçok kişi tarafından merak edilse de uygulama aşamasında zorluklar yaşanan veya yetersiz kalınan SEO; Web sitelerinin arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilmesi için hem kullanıcı hem de arama motorlu odaklı yapılan iyileştirmelerin bütünüdür, diyebiliriz.

Yani web sitesindeki içeriklerin insanlar arama yaptığında Google gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer alması için, bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Bu hususlar site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılırken mutlaka hem kullanıcıya hem de arama motorlarına hitap etmelidir.

SEO Nedir, En Önemli SEO Kuralları Neler?
SEO Nedir, En Önemli SEO Kuralları Neler?

En Önemli SEO Kriterleri Nelerdir?

Uzun uzadıya SEO’nun nasıl olduğuna dair bir rehber belki olmayacak. Ancak aşağıdaki hususların arama sonuçlarında yer almanız için büyük önemi olduğunu da asla unutmamak gerekir.

Site hızı: Google site hızı yüksek olan sitelere ciddi önem veriyor. Gerçi kim önem vermiyor ki? Bir siteye girerken veya sayfalarında gezinirken geç açıldığını düşünsenize… İnsanı çıldırtan kısa bir süreci sitenizden uzak tutarak, daha iyi bir sıralama için avantaj yakalayabilirsiniz.

Doğru Backlink alımı: Bazı SEO uzmanları (!) Backlink alımının artık etkisi olmadığını söyleseler de kısmen yanlıştır. Zira artık sadece kaliteli, link çöplüğü olmayan yerlerden alınan backlinkler etkilidir. Özellikle siteniz ile aynı kategoride yayın yapan kaliteli sitelerin linkleri, hala önemlidir.

SSL: Güvenlik sertifikası SSL, Google için önemli bir kriter haline geldi. Aksi halde Google amca SSL olmayan siteyi güvensiz olarak işaretliyor ve kullanıcılarda bunu görüyor. Özellikle amatör internet kullanıcıları güvensiz gördüğü siteye sizce girer mi?

Özgünlük: İnternette özgünlük değişmeyecek tek kuraldır. Site içeriklerinin, tasarımının ve diğer unsurların özgün olması önemlidir. Bakmayın şimdi sağdan soldan emek hırsızlayarak yayın yapan sitelere… Google kafalarına tokmağı indirip, ne zamandır bilinmez ama hak ettikleri yere postalayacaktır o hırsızları…

Site içi Optimizasyon: Site dışı SEO faktörleri kadar, site içi SEO yapmakta önemlidir. İç linklemeler, tasarım, yine özgünlük, site hızı ve daha birçok etken önem taşır.

Domain yaşı ve tescil süresi: Bir proje için uzun vadeli planlar güven verir. Bir yerden iş yeri kiraladığınızı düşünün. Burayı 3 aylık kiralamak istemek, işyeri sahibinin farklı algılamasına neden olabilir. Belki o an için maddi imkânlar kısıtlıdır ama bu böyledir. Google da domain tescil süresini dikkate alır. 1 yıl yerine 3 yıl ve daha uzun süreli domain tescilleri, projeniz için güven sinyali verecektir. Diğer yandan domainin yaşlı olması da olumlu işaretler arasındadır.

Domainde Anahtar kelime ve tam eşleşme: Domainde anahtar kelimenizin olması avantajdır. Ancak tam eşleşmesi bulunmaz bir hazine gibidir. Mümkün olduğunca değerlendirmeye çalışın.

İletişim bilgisi ve gizlilik politikası: Sitenizde mutlaka iletişim bilgilerinize ait bir sayfa olmalıdır. Gizlilik politikası ve hakkımızda sayfaları bulunan sitelere de Google “I Love You” diyor haberiniz olsun.

Mobil uyumlu site: Mobil teknolojiler bir hayli gelişti ve artık olmazsa olmazlarımız arasındalar. Sitenizin mobil uyumlu olmaması durumunda, emeklerinizin yarısını çöpe atmış sayılırsınız.

SEO için söylenecek çok söz var aslında. Ancak yukarıda sayılanlar başlıkta da yer verildiği gibi en önemli SEO faktörleri olarak bilinmektedir.

İş Fikirleri

Kahve Dünyası Bayiliği Nasıl Alınır

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu